Koen Smet

''Tienvoudig Nederland kampioen hordelopen''

Koen Smet

Koen Smet is een Nederlands atleet die zich heeft toegelegd op het hordelopen. Na bij de junioren reeds verschillende nationale titels in deze discipline te hebben veroverd, werd hij in 2012 voor het eerst kampioen bij de senioren. Koen won in 2012 zijn eerste Nederlandse titel, uiteindelijk zullen daar nog dertien! bijkomen. Koen heeft al sinds hij tien jaar oud was een briefje boven zijn bed hangen met zijn doel en grote droom: meedoen op het hoogste niveau: de Olympische Spelen!

In 2013 liep Koen de limiet om deel te mogen nemen aan de Europese indoorkampioenschappen. Helaas kon Koen Smet op die jonge leeftijd niet meedoen om de titel maar heeft daar veel geleerd, hij leerde wat een voorrecht het is om als atleet met zo’n groot toernooi mee te mogen doen. Het feit dat hij daar als jong ventje al tussen kon lopen beloofde al veel voor de toekomst van Koen Smet.2013 was een goed jaar voor Koen, op het EK onder de 23 wist hij zelfs een zilveren medaille in de wacht te slepen na een 6 weken durende blessure! Koen behaalde tussen 2013 en 2015 op jonge leeftijd in totaal zeven titels.

Het jaar 2016 is een zwarte bladzijde in het boek ”Koen Smet”. Koen raakte in een zware depressie, hij maakte geen progressie meer op de baan en haalde de limieten niet meer om mee te mogen doen aan de grote toernooien. Hij miste de EK in Amsterdam en zijn grote droom: de Olympische spelen van Rio. Koen zocht hulp en heeft deze gekregen, met als resultaat dat hij in 2017 zijn beste tijd in 3 jaar liep en emotioneel aan de finish stond. Wat een ontlading! Hij was er weer! In 2018 maakt Koen duidelijk dat hij 100% terug was, hij stond in de halve finale van de WK, halve finale EK en behaalde nieuwe persoonlijke records en 2 nationale titels.

Koen heeft geleerd om zijn sport anders te benaderen; hij geniet en heeft niet te hoge verwachtingen. Maar toen ineens in 2018 verwekte hij verbazing bij vriend en vijand; door een simpel berichtje op social media kreeg Koen de kans om te trainen met de beste hordeloper ooit: Colin Jackson! Koen traint nu in Cardiff met zijn grote idool en voorbeeld ter voorbereiding op aankomende toernooien en zijn grote droom: de Olympische Spelen!

Sportieve resultaten

  • 1x Zilveren medaille EK U23
  • 4x Nederlands kampioen 60 m horden
  • 6x Nederlands kampioen 110 m horden
  • 1x Halve finale WK

Double M resultaten

  • MyProtein Nederland

Benieuwd naar Koen Smet?

Wat kan Koen Smet voor u betekenen?

  • Merkactivatie
  • Inspirerende sportspreker
  • Clinic