MEREL SMULDERS

Olympisch bronzen medaillewinnares 

Merel is een fulltime BMX racer en brak door bij het Nederlandse publiek door het winnen van een Olympisch bronzen medaille op de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo.

Merel is geboren op 23 Januari 1998 in het mooie dorpje Horssen. Ze heeft twee liefdevolle ouders en een oudere broer Koen en zus Laura. Haar ouders zijn altijd fanatieke sporters geweest. Haar vader is met mountainbiken, motorcross en wielrennen waarschijnlijk toch net de meer sportievere van de twee. Waarschijnlijk ook een van de redenen waarom Koen en Laura vroeger waren begonnen met BMX. Eenmaal oud en wijs genoeg, meisje van 6 jaar, mocht ze het dan ook eindelijk proberen. Zo is ze de BMX-wereld ingerold. Een 2e plek op het WK in 2018 werd opgevolgd door een prachtige Bronzen plak in Tokio 2021.

Ze wilde leuke dingen doen met vriendinnen, mee naar feestjes en geen verjaardag missen. Aan de andere kant wilde ze op zich wel trainen, als ze er zin in had, en in de weekenden wedstrijden fietsen. Hierdoor was het niet altijd even gezellig thuis, aangezien haar vader ook haar trainer was. Eigenlijk wilde ze gewoon niet trainen maar wel de wedstrijden rijden. Oftewel, ze wilde er niks voor doen maar wel de uitslagen krijgen. Ongeveer 9 jaar later mag merel zichzelf een topsporter noemen binnen de sport BMX. Naast het fulltime BMX leven studeert Merel ook nog HBO rechten. Hierdoor werkt ze ook aan haar maatschappelijke carrière. Want ze weet heel goed, BMX is niet voor het leven.

Social media resultaten

Sponsors

Sportieve resultaten

  • 1x Olympisch brons 2021
  • 1x WK zilver 2018
  • 1x WK brons 2022

Interesse?

Neem contact op met Joeri voor al je vragen.
Joeri van Thiel
Eigenaar