PIEN SANDERS

Olympisch- en wereldkampioen hockey

Hockeyster Pien Sanders is op 11 juni 1998 geboren en woonde vanaf haar vierde jaar in Udenhout.  In haar beginjaren begon ze als aanvalster in de spits en scoorde vele doelpunten. Maar gaandeweg werden haar capaciteiten als verdedigster ontwikkeld en op waarde geschat. Niet alleen haar felle verdedigen, maar ook haar goed getimede rushes naar voren toonden haar uitzonderlijk talent.

Sinds 2010 speelt zij bij HC Den Bosch. Pien heeft daar een centrale positie in de verdediging ingenomen. Op 23 januari 2017 maakte zij haar debuut bij het Nederlandse Dameshockey Elftal. Op 26 augustus werd België met 3-0 verslagen, waardoor Nederland voor de negende maal Europees kampioen werd. Pien werd daarbij uitgeroepen tot de talentvolste speelster onder de 21 jaar.

Inmiddels staat haar teller op meer dan 100 interlands voor het Nederlandse dameshockeyteam. Als je aan Pien vraagt, wat zij belangrijk vindt, is haar antwoord: “Lekker plezier hebben in hockey en gewoon keihard werken……” Het hoogtepunt tot op heden is voor Pien de gouden medaille bij de Olympische Spelen in 2021 in Tokyo. De Oranje Dames verdienden die door op 6 augustus 2021 in de finale met 3-1 te winnen van Argentinië. Na afloop van de gewonnen finale stroomden de tranen. “Mijn grote droom is uitgekomen”, legde ze uit. “Ik was zes toen ik zei: Ik wil naar de Olympische Spelen. En nu sta ik hier met goud. Echt overal kippenvel.”

Social media resultaten

Sponsors

Sportieve resultaten

  • 2021 Olympisch kampioen
  • 2022 Wereldkampioen
  • 2 x Europees kampioen
  • 2021 Goud FIH Pro League
  • 2 x Europees kampioen HC Den Bosch
  • 6 x Landskampioen HC Den Bosch
  • 2022 Gold-Cup HC Den Bosch

Interesse?

Neem contact op met Joeri voor al je vragen.
Joeri van Thiel
Eigenaar