Tom Egberink

Tweevoudig Paralympische medaille winnaar

Tom Egberink

Tom Egberink is op 22 december 1992 geboren met een half been. Bij de geboorte bleek dat er een bot ontbrak in zijn bovenbeen waardoor zijn onderbeen fungeert als bovenbeen Op negenjarige leeftijd is Tom zijn voet geamputeerd door problemen met de groei en de pijn ervan. Sinds die tijd loopt Tom met een prothese die hem er niet van weerhoudt om een zeer actief leven te leiden.

De prothese van Tom moest regelmatig opnieuw gemaakt worden door de groei en de sportiviteit die hij vroeg in zich had zitten.
Toen hij eindelijk op voetbal mocht was dat een droom die uitkwam. Na een aantal jaren moest Tom toch opzoek naar een andere sport. De doelen werden te groot.

Op een dag kwam Tom thuis en gooide zijn vader  de krant naar hem toe en zei: ‘’Kijk vriend, is dit niks voor je?’’ In de krant stond een artikel over rolstoeltennis. Tom had nog nooit getennist en nog nooit echt in een rolstoel gezeten, maar hij besloot om ervoor te gaan.

Tom bleek hier veel talent voor te hebben en hij stond binnen een half jaar op het WK Jeugd, vanaf daar is het snel gegaan richting de volwassenen. Ondertussen volgde Tom een studie aan het Johan Cruyff College in Nijmegen en reisde hij de hele wereld over voor toernooien. Tom werd de jongste wereldkampioen dubbel bij de senioren en wist niet veel later Wimbledon te winnen.

Op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio steeg Tom boven zich uit en won zilver en brons in zijn sport. De lat is gelegd voor Parijs 2024, op naar GOUD!

Social media resultaten

Sponsors

Sportieve resultaten

  • 1x GOUD Wimbledon
  • 5x GOUD internationale Open toernooien
  • 3x GOUD NK
  • 1x BRONS Paralympische Spelen
  • 1x ZILVER Paralympische Spelen

Wordt vriend van Tom!

Interesse?

Neem contact op met Joeri voor al je vragen.
Joeri van Thiel
Eigenaar