ZOË SEDNEY

Olympisch hordeloopster en 400 meter sprintster

Zoë Sedney, geboren op 5 september 2001, is een Nederlands atlete die haar stempel heeft gedrukt op de wereld van de hordelopen. Op jonge leeftijd ontdekte ze haar passie voor atletiek, en al snel bleek ze een veelbelovend talent te zijn. Sedney’s doorbraak kwam in 2017 toen ze de gouden medaille won op zowel de 200 meter als 100 meter horden tijdens het Europees Jeugdkampioenschap in Zweden. Op hetzelfde toernooi won Zoë tevens zilver op de 4 x 100 meter estafette.

Haar indrukwekkende prestaties hebben haar niet alleen nationale erkenning opgeleverd, maar ook internationale faam als een van de opkomende sterren in de atletiekwereld. De jaren daarop stonden voor Zoë in teken van groeien naar de nationale top. In 2021 was het dan zo ver, Zoë nam deel aan het EK Indoor, EK U23 maar ook de Olympische Spelen!  Het EK indoor was haar eerste internationale seniorentoernooi. Daar werd Zoë zevende in de finale tussen de Europese top, opnieuw een bevestigen van haar potentie en talent.

Op de Olympische Spelen in Tokyo eindigde Zoë als zevende in haar serie in 13,03. Dit heeft haar veel ervaring en motivatie opgeleverd in haar weg naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Het jaar na Tokyo wist Zoë de nationale titel te winnen op de 60 meter horden op de NK indoor.

Social media resultaten

Sponsors

Sportieve resultaten

  • 2021 Olympische Spelen
  • 2022 Goud NK indoor 60m horden
  • 2019 Zilver EC U20 indoor
  • 2018 Zilver EC U18 indoor

Interesse?

Neem contact op met Joeri voor al je vragen.
Joeri van Thiel
Eigenaar