BO KRAMER
“You don’t need a hero, just go out and create one yourself”

Bo Kramer loopt, maar speelt toch rolstoelbasketbal. Ondanks dat ze een droom had om bij Ajax te gaan voetballen is ze via een omweg op Papendal terecht gekomen en heeft ze al twee keer meegedaan aan de Paralympische spelen.

Als jonge voetbalster werd op haar elfde botkanker geconstateerd. Haar rechter scheenbeen is toen compleet vervangen door haar linker kuitbeen. Na een heftige operatie kon Bo minder goed rennen en intensief bewegen. Een ‘normale sport’ zat er niet meer in.

Door middel van een Paralympische talentendag, georganiseerd door NOC*NSF, kwam ze in aanraking met rolstoelbasketbal. Ze was gelijk verkocht en het succes ging heel snel. In 2014 mocht ze mee naar het WK en vanaf 2015 woont en traint ze full time #OpPapendal. Samen met andere sporters woont ze in een groot wit huis aan de rand van een drukke weg. Als je die volgt, kom je uit bij Papendal. En uiteindelijk ook op de Paralympische spelen. Na een bronzen plak op de Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro, haalde Bo met haar team de gouden medaille in Tokyo!

Sportieve resultaten

  • 1 x Paralympisch goud
  • 2 x Wereldkampioen
  • 1 x Paralympisch brons
  • 3 x Europees kampioen

Interesse?

Neem contact op met Joeri voor al je vragen.
Joeri van Thiel
Eigenaar